Hjernerystelse | Commotio Danmark

"If in doubt, sit it out" - nye regler om hovedskader og hjernerystelse i fodbold

If in doubt, sit it out – nye regler om hovedskader og hjernerystelse i fodbold

De senere år er fodbold-verdenen begyndt at tage hovedskader seriøst. Det har blandt andet betydet at de nu er begyndt at forske i sammenhænge, og generelt er der kommet meget mere forskning ud på området de senere år. Pessimisterne vil sige at forskningen peger på at hovedstød er et kæmpe problem, optimisterne vil sige det peger det ikke på.

Men om hovedstød er et problem eller ej, er ikke så vigtigt for hvordan man skal håndtere eventuelle hovedskader der måtte opstå. Derfor har den internationale sammenslutning der står bag fodboldloven, tidligere foreslået midlertidig udskiftning af spillere med mistænkt hovedskader. Dette har de i går aftes meldt ud, ikke bliver tilfældet. I stedet vil de gå med dogmet “if in doubt, sit it out”, som kort sagt betyder at har man mistanke skal spilleren ikke spille mere. De lægger i stedet op til at en spiller med mulig hovedskade, skiftes permanent ud af kampen. Disse udskiftninger kommer ikke til at tælle med i de normale tre eller fem udskiftninger der er til rådighed.

De vil løbende indsamle data om dette tiltag, og efter en periode bruge denne data til at lave bedre tiltag i fremtiden.

IFAB lægger op til, at alle ligaer og turneringer der måtte være interesseret, tager tiltaget i brug.

Læs mere hos IFAB: https://www.theifab.com/news/second-meeting-of-concussion-expert-group

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *