Deltagere søges til forskningsprojekt

Som vi tidligere har beskrevet, har vi arbejdet på et forskningsprojekt, sammen med Syddansk Universitet og Helsefonden, inden for rehabilitering af hjernerystelse. Vi er nu klar til at påbegynde pilotprojektet, og i den forbindelse søger vi deltagere. Er du mellem 25 og 35 år, og har kæmpet med vedvarende symptomer efter hjernerystelse i mellem 6 …

Deltagere søges til forskningsprojekt Læs mere »

Kreatins indflydelse på vedvarende symptomer

Kreatin og vedvarende symptomer efter hjernerystelse

Igennem lang tid har vi arbejdet intenst på at sætte et forskningsprojekt i søen. Vi er nu endelig klar til at melde lidt ud om hvad det handler om. Tidligere har vi fortalt om at kreatintilskud måske kunne have en gavnlig effekt på vedvarende symptomer. Men der er bare ikke særligt gode studier på området, …

Kreatin og vedvarende symptomer efter hjernerystelse Læs mere »

Ny_definition_af_hjernerystelse

Ny definition af mild traumatisk hjerneskade

Der er netop kommet en ny definition af mild traumatisk hjerneskade, udarbejdet af en større gruppe af internationalt anerkendte forskere i regi af det amerikanske American College of Rehabilitation Medicine.1 Det betyder også at der er kommet en ny definition på hjernerystelse, der får betydning for hvordan vi opfatter og diagnosticere dette fremadrettet. Det er …

Ny definition af mild traumatisk hjerneskade Læs mere »

En rystet hjerne skal genoptrænes. Ligesom et brækket ben

En rystet hjerne skal genoptrænes. Ligesom et brækket ben

“En rystet hjerne skal genoptrænes. Ligesom et brækket ben” er overskriften på et indlæg fra Region Syddanmark der florer i forskellige hjernerystelsesfora for tiden. Overskriften er vi som sådan enig i. Det har egentlig været vores budskab helt fra vores opstart tilbage i 2019. Men artiklen indeholder desværre en masse fejlagtige påstande – flere af …

En rystet hjerne skal genoptrænes. Ligesom et brækket ben Læs mere »

Hvad-vi-ved-om-hjernerystelse-lige-nu

Hvad vi ved om hjernerystelse lige nu

Vi skriver gerne længere tekster om hjernerystelse, men i det følgende vil vi prøve at opsummere hvad vi ved om hjernerystelse lige nu. Vi vil forsøge at linke til uddybende artikler under hvert punkt. Hjernerystelse er “et slag til krop eller hoved, der giver komplekse, men forbigående, ændringer i hjernen“.  Du skal IKKE have været …

Hvad vi ved om hjernerystelse lige nu Læs mere »

bindevæv-hjernerystelse

Bindevævet og vedvarende symptomer efter hjernerystelse

Politiken valgte 21. januar at udgive en artikel om bindevævets angivelige forunderlige egenskaber. Det gjorde de under overskriften “Døjer du med smerter?”.1 I korte træk handler artiklen om, at tørt og stift bindevæv skulle spille en central rolle ved, iblandt andet, vedvarende symptomer efter hjernerystelse. Dette citeres neurologen, og blandt andet forfatter til bogen Hjernerystelse …

Bindevævet og vedvarende symptomer efter hjernerystelse Læs mere »

At-få-hjælp

At få hjælp efter en hjernerystelse er en kafkask jungle…

I information 7. januar 2023 blev der udgivet et debatindlæg om hjernerystelse.[1] Dette vil vi gerne adressere, da vi finder både faktuelle fejl i debatindlægget, samt at debatindlægget bidrager til en stigende utilfredshed med det danske sundhedssystem når talen falder på hjernerystelse. Vi oplever ofte at høre, at de i udlandet skulle være bedre eller …

At få hjælp efter en hjernerystelse er en kafkask jungle… Læs mere »

Nakkeproblematikker ved hjernerystelse

Nakkeproblematikker ved hjernerystelse

De sidste dage har flere kontaktet os vedrørende et opslag på Facebook fra en anden organisation, hvori nakkeproblemer efter hjernerystelse behandles. Vi vælger derfor at tage et lidt kritisk blik på netop det – hvad er det præcist der loves? Opslaget handler om et en fysioterapeut påstår at kunne behandle hjernerystelse, ved at se på …

Nakkeproblematikker ved hjernerystelse Læs mere »