Hjernerystelse | Commotio Danmark

Rehabilitering af hjernerystelse i Aalborg

Rehabilitering af hjernerystelse i Aalborg

I Aalborg Kommune har man oprettet et tilbud til hjernerystelsesramte. Tilbuddet er til relativt nyligt ramte, og laves som et samarbejde mellem fysioterapeuter, ergoterapeuter og neuropsykologer.1 Tilbuddet består af gruppeundervisning, individuel rehabilitering og tværfaglig udredning. Om tilbuddet har en reel effekt, ved vi ikke noget om. DR Nyheder har snakket med en enkelt der er positiv,2 men hvor stor succesraten er, og hvorvidt det er baseret på evidens, ved vi reelt set ikke endnu. Det gør vi ikke, da vi ikke er bekendt med hvad behandlingen helt præcist består af. Vi vil dog formode at aktivitet er en del af behandlingen, da det er her der er mest evidens for effekt.

Vores største problem er at de skriver der skal have været “slag på hovedet” – da vi jo ved at det ikke er et krav for at få hjernerystelse. Vi krydser fingre for at teamet bag blot har lavet en “fortalelse”. Alt i alt er vi selvfølgelig glade for, at en så stor kommune som Aalborg tager problemet seriøst og kommer med et bud på hvordan man kan løse problematikken – vi håber dog at evidensen spiller en stor rolle i deres tilbud.

Referencer

  1. https://sundhedstilbud.aalborg.dk/bevaegeapparat/hjernerystelse-rehabilitering/
  2. https://www.dr.dk/nyheder/regionale/nordjylland/saerlig-behandling-hjalp-jacob-af-med-hjernerystelsen-det-burde-vaere

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *