Hjernerystelse | Commotio Danmark

Tilbud til hjernerystelsesramte i kommunalt regi

Længe har vi oplevet, at der har manglet en oversigt over hvad man egentlig kan få af tilbud til hjernerystelsesramte i kommunalt regi. Derfor startede vi i starten af 2021 på at indsamle information om hvad de forskellige kommuner i Danmark tilbyder til hjernerystelsesramte.

Heldigvis for os, var langt de fleste af kommunerne villige til at hjælpe os på den ene eller anden måde. Nogle af kommunerne kom med udførlige beskrivelser, nogle med kortere beskrivelser og andre igen henviste os til det lokale kommunikationscenter. Alt i alt er det dog lykkes os at få samlet en god oversigt over hvad du kan blive tilbudt i kommunalt regi.

Kommunerne er forpligtet via sundhedslovens §140, til at tilbyde genoptræning til borgere der udskrives fra hospitalet med en genoptræningsplan. Herudover er der nogle få andre paragraffer, hvor kommunerne er forpligtet til at hjælpe. Udover dette, må kommunerne selv vurdere hvorvidt de ønsker at tilbyde behandling der er specifikt commotio-rettet. Heldigvis er det langt de fleste der tilbyder commotio-rettet behandling i en eller anden grad.

Du kan læse meget mere om vores projekt på denne side. Skulle der mangle information om netop din kommune, har du kommentarer til projektet eller historier (både negative og positive), så hører vi meget gerne fra dig på kontakt@commotio.dk.   

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *